Paikallisuutiset

Tähtelässä sijaitseva keittiö on tyhjentymässä kun ruuanvalmistus siirtyy Opistonmäelle lähemmäs keskustaa. Tähtelä pysyy silti myös Niesta Cateringin lounas- ja tapahtumapaikkana, yrittäjä Joonas Aikio kertoo. Kuva: Elina Melamies

Sodankylän Likiliikkeet – Niesta Catering avaa lounaspaikan lähempänä keskustaa

Esittelemme Sodankylässä toimivia Likiliikkeitä. Vuorossa on Niesta Catering. Kysymyksiin vastasi yrittäjä Joonas Aikio.

Miten löysit oman alasi?

– En yläasteella tiennyt että mitä isona tekisin muuta kuin että haluan ajaa kilpaa moottorikelkalla. Sain hopeaa toiseksi ylimmässä kilpaluokassa eli Sinisalo Cupin semipro-luokassa vuonna 2012. SM-pro 600 -luokan yhdeksäs olin vuonna 2007 – kilpailijoita oli yli 50. Kilpailemisen kautta sain myös paljon ystäviä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Kokkipuoli kiinnosti vähän, joten menin sinne. Armeijan jälkeen soitin Jukka Hirvoselle Aurora Chalet -hotelliin, ja olin siellä töissä kahdeksan syys- ja talvikautta. Kesäisin koulutin moottoripyöräilijöitä. Jaoin myös postia ja olin välillä Päivin Kammarissa.

Entä miten sinusta tuli yrittäjä?

Kaaretkosken Teija soitti kevättalvella 2016 ja kertoi että hän oli miettinyt ostaisinko häneltä pitopalvelun. Ensimmäinen ajatukseni oli, että en osta. Kaupat teimme heinäkuussa.

– Olen tykännyt olla yrittäjänä. Tässä on ollut omat haasteensa kuten esimerkiksi koronat, mutta tässä ollaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– En tiedä onko kilpailemisella ja yrittäjyydellä yhteyttä, mutta meistä 2003 aloittaneista kisaajista suurin osa on alkanut yrittäjiksi. Tätä olen ihmetellyt kilpakaverini kanssa.

Milloin ja miksi lähditte mukaan Likiliikkeeseen?

– Luntataan seinältä: lähdimme mukaan 17.6.2022. Ei tarvinnut pohtia että liittyisikö vaiko ei. Oli itsestäänselvää, että haluan mukaan. Likiliikkeessä on parhaat mahdollisuudet verkostoitua alueen muiden yrittäjien kanssa ja voi suunnitella yhteistyötä heidän kanssaan.

Mitä hyötyä yritykselle on Likiliikkeeseen kuulumisesta?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tärkeintä on yhteistyö. Likiliikkeen kautta saamme näkyvyyttä paikallisesti. Itse olen osallistunut liian vähän Likiliikkeen toimintaan. Syynä on ollut se, että poikani on vuoden ja yhdeksän kuukauden ikäinen.

Millä tavalla Likiliikkeet poikkeavat muista Sodankylässä toimivista yrityksistä?

– Likiliikkeessä mukana oleva yritys on yli 50-prosenttisesti sodankyläläisessä omistuksessa ja sen päätoimipaikka on Sodankylässä.

Miksi sodankyläläisen kannattaa suosia Likiliikkeeseen kuuluvia yrityksiä, vaikka tuotteita saisi mahdollisesti edullisempaan hintaan tilaamalla netistä?

– Jokainen Sodankylän Likiliikkeessä käytetty euro kiertää paikallisesti ja tukee sodankyläläisiä palveluita ja tuotteita. Kannattamalla paikallista Likiliikettä varmistaa sen, että tuotetta saa jatkossakin Sodankylästä. Mitä enemmän tilaa netistä, sitä vähemmäksi käyvät kaupat täällä.

Mikä on Niesta Cateringin paikallinen erikoisuus, jota ei ole mahdollista ostaa muualta?

– Me teemme laajasti monenlaista asiakkaan toiveen mukaan: kaikenlaista ruokapalvelua aamupalasta kotaillallisiin ja ulkoilmaruokailuihin. Olin esimerkiksi juuri kaksi viikkoa Saariselällä MotoJyskyn ISNE-endurosafaritapahtumassa, jossa toteutimme maastoruokailut ja toimin oppaana.

– Ensi viikon maanantaina avaamme lounaspaikan Opistonmäellä, osoitteessa Kansanopistontie 5. Siirrämme ruuanvalmistuspisteen Tähtelästä sinne isompiin tiloihin. Tähtelän tila säilyy käytössämme ja myös lounaspaikkana. Tavoitteenamme on kylän laajin ja paras salaattipöytä. Tarjoamme päivittäin myös vegaanisen lounaan.

– Tarjoamme myös siivouspalveluita, ja toimin Liikenneturvan ja Suomen moottoripyöräkouluttajien moottoripyöräkouluttajana.

Millaisena näette yrityksenne tulevaisuuden?

– Pyrimme pääsemään lähemmäksi asiakkaita ja laajentamaan toimintaa. Olen luottavaisin mielin.

Yrityksenne terveiset asiakkaillenne ja Sodankylän muille yrittäjille?

– Tervetuloa uuteen lounasravintolaan! Autamme mielellämme muita yrittäjiä asiakastilaisuuksissa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä