Ihmiset 

Tyhjää vierellä. Terttu Talviolle äidin ja sisarusten menettäminen on raskas muisteltava, kyyneleet tulevat vieläkin silmiin, kun asiasta puhutaan. Vaikean asian kantamista halki vuosikymmenten auttoi puolison tuki. - Silloin oli helpompaa, kun lapset olivat pieniä ja oli kiirettä ja työtä. Nyt leskenä on liikaa aikaa miettiä, Terttu sanoo. Kuva: Tarja Karjalainen

Partisaanien isku Lokan kylään – Terttu menetti äidin ja viisi sisarustaan: ”Kuin minulle olisi sanottu, että kaikki muut kuolevat ja minä jään yksin”

Julkaisemme uudelleen Terttu Talvion haastattelun Sompiosta vuodelta 2014:

Partisaanien hyökätessä Lokkaan Terttu Talvio os. Kumpula oli 11-vuotias tyttönen. Hän oli vanhin perheen kuudesta lapsesta. 70 vuotta Terttu on kantanut muistojaan, jotka ovat kipeitä vieläkin.

Tertun viisi sisrusta, nuorimmainen kolmiviik­koinen vauva, ja äiti Hilja Kumpula paloivat kuoliaiksi Lokan koulun kellariin. Perheestä jäivät henkiin Terttu ja isä Johannes.

– Tämä asia on kulkenut mukanani 70 vuotta. Olen kysynyt minkä pahan ne viattomat sisarukseni olivat tehneet. Pieni kolmiviik­

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä