Kulttuuri

Herkkuja pilkkisaaliista

Jäävätkö pilkkisaaliiksi saadut pikkukalat hyödyntämättä? Tässä muutama resepti, joihin kaloja voi hyödyntää. Reseptit on poimittu joulun alla ilmestyneestä kirjasta Sodankylän herkut Riitta Paavilaisen tapaan.

Riitta muistuttaa, että resepteihin voi käyttää mitä tahansa muitakin pikkukaloja kuin kiiskiä.

Kiiskien ryöppäys:

2 kg suolistettuja ja huuhdeltuja kiiskiä

vettä niin että kalat reilusti peittyvät

Kiiskiliemi:

ryöpätyt kalat

vettä

1 kokonainen huuhdeltu sipuli kuorineen lohkoina

1 iso porkkana paloiteltuna

10 kokonaista mustapippuria

2 tl suolaa

Kirkastamiseen:

1-2 munanvalkuaista kevyesti vaahdotettuna

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä